Еко акція “Дуб – Семіраміда”.

Сьогодні у нашому закладі відбулася справжня подія: наші вихованці разом з батьками  посадили дуб – Семіраміда, а саме паростки 700-річного Запорізького дуба.

Запорізький дуб, безперечно, є справжнім символом нашого краю. Завдяки своїй величній красі і розмірам, які вражають кожного, хто бачив цю видатну пам’ятку природи, дуб здобув у народі велику популярність, став героєм народних легенд. Жолуді цього дуба щороку передавали до інших країн. Сьогодні нащадки велетня ростуть у Китаї, Японії, Швеції, Канаді та Ізраїлі. Наразі у дерева живою залишилася тільки одна гілка. Протягом п’яти років вирощувала та доглядала саджанці наша місцева жителька Алла Яковлева.

Паростки висаджувалися за спеціальною технологією: По сім штук. Їх необхідно правосторонньо скрутити, зв’язати в місці перетину і соломою скрутити як сноб. Солома потрібна, щоб роса не потрапляла і зрісся тут шар.

Всі учасники отримали пам’ятні символічні медалі, зробили спільну аплікацію майбутнього «Зеленого велетня».,а діти пограли в цікаві ігри.

Щиро дякуємо благодійній  організації «Толока Запоріжжя»  та подружжю  Пестових за можливість доєднатися до такої чудової  Еко акції та стати елементом спільної історії нашого краю.

 

 

 

 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *